onsdag 6 april 2011

Spökhuset

Jag måste visa spökhuset som ligger här i byn. Det både fascinerar och skrämmer mig. Jag vågar verkligen inte gå dit själv, inte ens med hundarna. Huset är helt övergivet och på ovanvåningen står en kvarglömd barnsäng och en rödvitrandig skjorta hänger på en trasig galge i garderoben. Hu!



5 kommentarer:

  1. Hej! Huamaj så läskiga bilder! Tom säger att han som bodde i detta huset sist, hette Hilding Olsson och var gift med Olga. Hans skräckupplevelse i detta huset var när han som barn hälsade på. Då såg han att Hilding hade en stor kedja med hänglås, virad runt kylskåpet! Detta var för att inte Olga skulle kunna ta hans mat, enligt gubben själv. Nycklen hängde i ett "säckaband" runt hans hals. Skumt för en 7 åring från stan, eller hur! De hade en dotter, minns Tom, hon vistades där ofta och hade även barn. Det är kanske därför barnsängen står kvar? Skjortan är kanske gubbens och letar du bland skräpet så kanske även nycklen i "säckabandet" finns kvar...? Haha! Huset har varit öde i en massa år. Kim och du får ta en tur dit i kväll/natt med en ficklampa. Har ni tur och har öppna sinnen, så kanske ni får "träffa" Hilding himself... Spök- kramar Ann1

    SvaraRadera
  2. Hilding Olsson var en snäll gammal gubbe och ser du honom (han har långt grått hår) så hälsa från Valles o Veras barnbarn Ann.

    SvaraRadera
  3. Ann och Ann1: Det verkar som om åsikterna går i sär lite. Jag väljer att tro att han är snäll så att det inte händer något "skumt" här hos oss ;) Jag tror att huset har varit, och skulle kunna bli, helt fantastiskt. Jag gillar planlösningen, golven och tapeterna. Även om de är lite slitna. Kramar

    SvaraRadera
  4. Sött hus.Varför är det tomt och övergivet?

    SvaraRadera
  5. Anonym: Det har faktiskt enorm potential, jag tycker det är charmigt samtidigt som det som sagt skrämmer mig :) Rykterna säger (om jag minns rätt) att ägaren blev gammal och flyttade därifrån och gav det till sin dotter. Som tyvärr inte var så intresserad av att vara där..

    SvaraRadera