måndag 10 mars 2014

Kökets uppstart

Jag har lagt ner ganska mycket tid på att spåna och fundera över hur köket ska se ut när det är klart. Och det har svängt rejält. Från minimala köksytor med ett gigantiskt lantligt köksbord, till ett U av köksunderskåp och två igensatta dörrar, till att riva väggen mot altanen och skapa en enorm yta med platsbyggt kallskafferi. Har väl cirka 15 olika ritningar sparade.

Men nu så. Är jag ganska nöjd med tanke på förutsättningarna, som följer nedan:

Den främsta; den ekonomiska aspekten. Vi har bestämt nu att vi inte vill spendera mer än 50'. Kanske är jag naiv och kommer skratta åt detta efteråt, men jag tror att vi kan klara det.
Den andra; tidsåtgången. Vi vill bli klara till hösten, kanske inte med detaljarbetet men så att det går att använda köket. Angående att vara naiv, se ovan på den här punkten också.

















På bilden har vi från vänster diskmaskin, vask och ett 80-skåp som ska fungera som skafferi. Från höger en vedspis (Viking 30 förhoppningsvis) samt ugn/häll och lågt kylskåp och frys. Antagligen inte integrerade med luckor, utan endast inbyggda. En vän som har jobbat på IKEA har sagt att integrerade är av mycket sämre kvalité, och att de är mindre volymmässigt vet vi ju sen innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar